Лични лекари в Кюстендил отказват да поставят Covid ваксини - 

...
Лични лекари в Кюстендил отказват да поставят Covid ваксини - 
Коментари Харесай

Желаещи ваксиниране се оплакаха, че лични лекари им отказват, отиват в РЗИ

Лични лекари в Кюстендил отхвърлят да слагат Covid ваксини -  за това оповестиха искащи да се ваксинират, както и от болничното заведение в града.

В Кюстендил 64-годишна пенсионерка се оплака, че персоналната ѝ лекарка отказала да я имунизира, а това създали в кабинета на РЗИ, където за нейн шанс, имало единствено двама чакащи, осведоми кореспондентът на БНР в района.

Струпване на искащи да се имунизират в последните дни имаше в Районната болница в Кюстендил, където се сътвори известно напрежение, означи основният доктор доктор Александър Величков:

" Знаете каква е обстановката и в действителност алтернативата им е болничното заведение или РЗИ. И в този момент, и в случай че ние им откажем, може да си визиите какво ще стане ".

В съботния ден в Кюстендилския район са сложени малко под 200 дози, до момента в който през предходните делнични дни те са били над 500, близо 600.

Предимно се слага бустерна доза.

Ваксинираните с трета игла в региона към днешна дата са 10 502-ма, а със приключен имунизационен цикъл - 33 737.

Председателят на организацията на общопрактикуващите лекари в Кюстендил доктор Румен Алексов отхвърли всеобщо персонални лекари да отхвърлят да имунизират против Covid-19 и позволи, че може да има единични такива случаи, при изискване че няма задоволително искащи да се ваксинират за отварянето на един флакон с ваксина. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР